هیپنوتیزم چیست و چگونه می توان خود هیپنوتیزم انجام داد؟

ساخت وبلاگ

هیپنوتیزم یکی از موضوعات پر بحث در حوزه روانشناسی است. این علم در درمان برخی از اختلالات و مشکلات روحی موثر است. هیچ گاه تعریف واضحی از این واژه شنیده نشده است زیرا با حوزه ذهن سروکار دارد و همین دلیل محکمی می شود که نتوان آن را به خوبی شناخت. زیرا ذهن خیلی پیچیده است. اما هیپنوتیزم دقیقا چیست و چگونه می توان خود هیپنوتیزم انجام داد؟

هیپنوتیزم چیست؟
یکی از سوالات مهم در حوزه روانشناسی این است که واقعا هیپنوتیزم چیست و چه تعریفی شامل آن می شود؟ بسیاری از افراد با شنیدن واژه هیپنوتیزم به یاد مسخ شدن می افتند و تصور می کنند که اگر هیپنوتیزم بر روی شخصی انجام شد او کاملا در برابر فرد هیپنوتیزم کننده بی اختیار می شو. در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. بلکه این رشته یک رشته تخصصی است که افراد کمی می توانند ادعا کنند آن را به طور کامل بلد هستند. زیرا کارکرد ذهن بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان به خوبی آن را شناخت. تصور دیگری که در این حوزه وجود دارد این است که فرد هیپنوتیزم شونده در خوابی عمیق فرو می رود و هوشیار نیست! در صورتی که فردی که هیپنوتیزم می شود کاملا بیدار و هوشیار است. چرا که ذهن در خواب و بیداری عملکردی کاملا متفاوت دارد.

تاریخچه هیپنوتیزم
در برخی از منابع آمده که این رشته قدمتی 200 ساله دارد اما واقعیت این است که نمی توان قدمت خاصی را برای آن در نظر گرفت. همچنین ابداع کننده آن نیز تا کنون ناشناس باقی مانده است. برخی از افراد ریشه هیپنوتیزم را مربوط به کشور هند و مردم هندو می دانند. جیمز برید و فرانتس آنتوان مسمر نیز از جمله افرادی هستند که به عنوان ابداع کنندگان احتمالی این علم معرفی شده اند. هیپنوتیزم در طول تاریخ همیشه رشته ای جذاب و پر از بحث بوده است. همان طور که می دانید علومی که تعریف مشخصی ندارند دست مایه افراد خرافه پرست می شوند حتی افرادی نیز شروع به سوء استفاده از آن علم می کنند و خود را متخصص نشان می دهند. در این حوزه نیز افراد زیادی هستند که ادعا می کنند توانایی شفای بیماری های روحی و جسمی را به وسیله هیپنوتیزم دارند.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید در برهه ای از تاریخ استفاده از این روش برای درمان بیماری ها جرم محسوب می شده و اگر شخصی را می یافتند که مشغول به انجام این کار بود برای او حبس در نظر می گرفتند و او را به زندان می انداختند.

آیا هیپنوتیزم خواب مصنوعی است؟
واژه هیپنوتیزم ریشه یونانی دارد و به " خواب مصنوعی " معنی شده است. به همین دلیل بسیاری از افراد که شناخت دقیقی از این علم ندارند آن را به عنوان خواب مصنوعی می شناسند. اما بهتر است به جای بکار بردن این واژه آن را علمی مرتبط با ضمیر ناخودآگاه انسان دانست . وب سایت متاراز مرجع خوبی برای افرادی است که به این حوزه علاقه مند هستند.

تلقین پذیری در هیپنوتیزم
موردی در هیپنوتیزم جای بحث دارد شدت تلقین پذیری فرد در هنگام انجام آن است. به طور مثال اگر فردی در حالت هیپنوتیزم قرار گرفته و فرد هیپنوتیزم کننده به او بگوید که تو به شدت گرسنه یا تشنه هستی فرد به شدت احساس تشنگی و گرسنگی می کند و این علائم را با خشکی دهان و گلو نشان می دهد. ذهن در این حالت بسیار تلقین پذیر است. اگر فرد هیپنوتیزم کننده دستوری را به هیپنوتیزم شونده بدهد او به سرعت قبول می کند و آن کار را انجامی می دهد. به همین دلیل این مورد بسیار جای بحث دارد.

خود هیپنوتیزم
آیا می توان خود هیپنوتیزم انجام داد؟ پاسخ مثبت است و شما می توانید با روش هایی که در ادامه مقاله به آن اشاره شده عمل خود هیپنوتیزمی را انجام دهید. اما سوال مهمی که وجود دارد این است که افراد چگونه بدون آنکه خود خبر داشته باشند هیپنوتیزم می شوند؟
شاید سوال عجیبی به نظر بیاید اما تحقیقات نشان داده زمانی که شما به شدت درگیر یک اتفاق می شوید به صورت ناخودآگاه خود هیپنوتیزمی را انجام داده اید. تصور کنید در حال دیدن یک فیلم ترسناک هستید و موجودات خیالی در فیلم را واقعی می پندارید. به حدی که ترس سراپای وجود شما را در بر می گیرد و تقریبا تمام حواس 5 گانه شما دچار اختلال می شود. این نوع از خود هینوتیزم به صورت غیر ارادی اتفاق می افتد.

انواع هیپنوتیزم
بسیاری از بیماری ها  مشکلات جسمی و روحی با ضمیر ناخودآگاه افراد در ارتباط است. به همین دلیل این شاخه را به دو دسته تقسیم بندی کرده اند. 


ارتباط مستقیم با ضمیر ناخودآگاه
بسیاری از مشکلات انسان مانند وسواس و استرس ارتباط مستقیمی با ضمیر ناخودآگاه دارند. به همین دلیل برای درمان آن ها باید به ضمیر ناخودآگاه دسترسی پیدا کرد. در این روش با دست پیدا کردن به این ضمیر می توان ریشه بیماری را یافت و آن را درمان کرد. 

ارتباط غیر مستقیم با ضمیرناخودآگاه
در این تقسیم بندی می توان با دسترسی غیر مستقیم به ضمیر ناخودآگاه اقدام به درمان انواع بیماری ها کرد. همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم قدرت تلقین پذیری فرد در این شرایط بسیار زیاد است و اگر تلقین به درستی انجام شود موجب برطرف شده بیماری و مشکلات او خواهد شد.

چگونه خود هیپنوتیزم کنیم؟
حتما بعد از خواندن این مقاله علاقه مند شده اید که هیپنوتیزم را بر روی خود انجام دهید. تحقیقات ثابت کرده که این امر امکان پذیر است و شما با انجام مراحل زیر می توانید خود هیپنوتیزمی را به بهترین شکل تحقق بخشید.


مرحله اول
اولین اصل در انجام خود هیپنوتیزم این است که شما باید ابتدا بدن خود را به حالت آرامیدگی دربیاورید. برای انجام ریلکسیشن روش های مختلفی وجود دارد که بهترین آن ها مدیتیشن است. مدیتیشن نه تنها در خود هیپنوتیزمی می تواند به شما کمک کند بلکه در بسیاری از مواقع و موقعیت های روزمره برای آرام سازی مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که احساس کردید کاملا آرام شده اید به سراغ مرحله دوم بروید.

مرحله دوم
در این مرحله بعد از آرام سازی اعضای بدن باید آن ها را شل کنید. برای این کار بر روی تک تک عضلات تمرکز کنید. بهتر است این کار را از سر شروع کنید و به نوک پا برسانید. انجام این روش نه تنها برای خود هیپنوتیزم بلکه برای رهای از هر گونه تنش و استرس های روزمره نیز توصیه می شود. 

مرحله سوم
در این مرحله بعد از شل شدن عضلات به آرامس وارد حالتی به نام خلسه می شوید. در این حالت حواس 5 گانه شما به شدت تضعیف می شود و می توانید تمام انرژی های منفی را از بدن خود خارج کنید و انرژی های مثبت را جایگزین آن ها کنید. بعد از انجام این کار به تدریخ خود را از حالت خلسه خارج کنید و سطح هوشیاری خود را افزایش دهید.

 

روانشناسی کودک و نوجوان...
ما را در سایت روانشناسی کودک و نوجوان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نگین حبیب زاده koodakonojavan بازدید : 215 تاريخ : شنبه 5 بهمن 1398 ساعت: 22:26